Opvang 0-2 jaar

Iedere dag een fijne dag

Op onze kinderdagverblijven nemen we uitgebreid de tijd voor de verzorging van je baby. In alle rust krijgt hij zijn flesje, een schone luier en mag hij slapen in zijn eigen bedje. Om vervolgens weer lekker uitgerust en opgeladen zelfstandig te kunnen spelen en bewegen in een veilige omgeving.

Kinderen die zich vrij mogen ontwikkelen groeien op vol zelfvertrouwen. Ze voelen zich competent!

Emmi Pikler

Deze uitgangspunten hebben we gebaseerd op de visie van Emmi Pikler. Kenmerkend voor deze visie is dat we kinderen bewuste, respectvolle, een-op-een aandacht geven tijdens de verzorging. We kijken naar de behoeftes van het kind en volgen hem daar zoveel mogelijk in. Door deze fijne momenten samen, groeit het zelfvertrouwen van het kind zodat het zelfstandig op ontdekking kan gaan. 
Op onze kinderdagverblijven vind je geen wipstoeltjes of babygyms. We hechten veel waarde aan de zelfstandige beweegontwikkeling van je kindje. Liggend op zijn rug kan hij zelf bepalen dat hij toe is aan een volgende stap in zijn motorische ontwikkeling. De allerkleinste baby’s mogen rustig wennen in een hoge box. Wanneer het kindje begint te rollen, leggen we hem in de grote grondbox. En is hij klaar om de wereld om hem heen te gaan ontdekken door te kruipen of te tijgeren, dan is hij toe aan spelen op de groep.

Tot slot laten wij je kindje het liefste vrij spelen. We geven hem de ruimte om zelf het speelgoed om hem heen te ontdekken. Het speelgoed op onze groepen is zo gekozen, dat het veel aan de eigen fantasie overlaat. Zo kunnen de kinderen zelf kiezen hoe ze met het speelgoed spelen en wordt een houten blok een telefoon om mama mee te bellen, en kun je met een groot vergiet ontdekken hoe het licht door de gaatjes valt.

 

De locaties waar we dagopvang voor 0-2 jaar bieden zijn:

  • Speelleerplein de Vlieger
  • Kindplein ’t Centrum
  • Kindcentrum Marimba
  • Kindcentrum de Vlonder
  • Speelleercentrum de Wijde Wereld